Äppelmuffins
Jag bakade äppelmuffins idag.
Stora äppelmuffins med kardemumma
Hoppas det smakar gott!!!
Stora äppelmuffins med kardemumma
8 stora muffinsformar av papper, modell amerikanska
100 g smält, avsvalnat smör
2 dl råsocker
2 ägg
1½ dl creme fraiche
2½ dl rivet äpple (fint eller grovt, blir gott vilket som)
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 tsk nymalen kardemumma
(2½ dl russin)
Garnering:
3 msk pärlsocker, alt 2 msk råsocker + 1 tsk grovmalen kardemumma, räcker till ca 1 tsk på varje muffins.
Gör så här:
Sätt ugnen på 225C. Vispa ihop smöret och sockret och tillsätt äggen, ett i taget.
Rör ner creme fraichen, äppelrivet och vetemjölet blandat med bakpulvret och kardemumman - och russin om du väljer det.
Fördela smeten i muffinsformarna. Fyll till 2/3, det blir lagom. Strö över pärlsockret eller kardemummablandningen.
Grädda mitt i ugnen i 15-18 minuter eller tills muffinsen blivit ljust gyllenbruna.
100 g smält, avsvalnat smör
2 dl råsocker
2 ägg
1½ dl creme fraiche
2½ dl rivet äpple (fint eller grovt, blir gott vilket som)
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 tsk nymalen kardemumma
(2½ dl russin)
Garnering:
3 msk pärlsocker, alt 2 msk råsocker + 1 tsk grovmalen kardemumma, räcker till ca 1 tsk på varje muffins.
Gör så här:
Sätt ugnen på 225C. Vispa ihop smöret och sockret och tillsätt äggen, ett i taget.
Rör ner creme fraichen, äppelrivet och vetemjölet blandat med bakpulvret och kardemumman - och russin om du väljer det.
Fördela smeten i muffinsformarna. Fyll till 2/3, det blir lagom. Strö över pärlsockret eller kardemummablandningen.
Grädda mitt i ugnen i 15-18 minuter eller tills muffinsen blivit ljust gyllenbruna.
Hoppas det smakar gott!!!
Kommentarer
Trackback